Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 20:33 - Най-полезни ядки, по-полезни и обикновените ядки :)
Автор: iadki Категория: Други   
Прочетен: 1541 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2010 16:54


За полезните качества на ядките се говори още от каменната ера, или по-точно от както ги има. :)

Дори има сведения, че в древните цивилизации са забранявали на простолюдието да яде ядки, защото се страхували от поумняване на населението и бунтове.

Днес се говори, че е доказано за „вълшебните” свойства на шепа ядки дневно.

Различните видове ядки имат различно съдържание на витамини, микро елементи и свойства, но като цяло те съдържат доста калций, калий, желязо и фосфор.

Самото подреждане на ядките по критерии най-полезни ядки, по-полезни ядки и полезни ядки няма да е много коректно, тъй като всеки вид притежава своите уникални качества.

 

Орех

Малко известен факт е, че орехът по съдържание на популярният витамин C той превъзхожда цитрусовите плодове. Витамин C много помага на хора с нестабилен или слаб имунитет. Спомага за умствената дейност и възстановяването след физическа и умствена умора.

 

Шамфъстък

Той е изключително полезен за черният дроб и до голяма степен предотвратява произлизащите от него болести. Укрепва сърцето и сърдечната дейност.

 

Бадем

Той е изключително богат на витамин E и на калций. Те са много полезни за зрението, кожата и малокръвието. Помага и за неразположение в стомаха и стомашно-чревният тракт.

 

Лешник

Характерен е с ниското съдържание на въглехидрати и именно, заради това се използва често от диетолозите в работата им. Полезен и при диабет, повишено кръвно налягане, хронична умора.

 

Фъстък

Той спомага за обновяване на клетките, което е благодарение на високото си съдържание на фолиева киселина. Мазнините в него помагат и при язва и гастрит. Имат широко действие в организма, спомагат паметта, сърцето, нервната система, черният дроб и други органи.

 

Това е краткото резюме за основните ядки. Ако трябва да се опишат свойствата им подробно вероятно ще стане един голям роман. Все пак, като заключение – яжте разнообразни ядки и няма да сбъркате. :)



Тагове:   ядки,   обикновените,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iadki
Категория: Други
Прочетен: 43706
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930